Folkorni ansambl Branko Radičević: Godišnji koncert „Zelen krevet k’o zelena trava“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica — Centar za kulturu Sirmiumart predstavlja godišnji koncert Folkornog ansambla Branko Radičević pod nazivom „Zelen krevet k’o zelena trava“, koji će se održati 22. decembra u Svečanoj sali Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare — Sirmijum, s početkom u 19 sati.

Ovaj spektakl folkornog izraza predstaviće širok spektar tradicionalnih igara. Članovi Prvog ansambla i Ansambla veterana ulepšaće veče izvođenjem igara, izvorne pesme i prikazom lokalnih običaja, prezentiranih u autentičnim narodnim nošnjama i kostimima.

Posebno pojačanje večeri biće Aleksandra Padrov, vokalna solistkinja poznata iz nastupa na RTS-u i RTV-u, koja će se pridružiti ovom svečanom događaju kao gost koncerta.

Svečanost će pratiti muzički ansambl Narodnog orkestra iz Centra za kulturu Sirmiumart, pružajući neophodnu muzičku podršku izvođačima tokom ovog čarobnog večernjeg programa.

Folkorni ansambl Branko Radičević već decenijama oživljava tradiciju i nasleđe na jedinstven način, te se očekuje da će večerašnji koncert biti još jedan spektakularan prikaz bogatstva srpske kulture.

Ulaz je besplatan, a organizatori pozivaju sve ljubitelje tradicionalne umetnosti da prisustvuju ovom nezaboravnom događaju.

Možda Vam se svidi i