U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, počelo suđenje za dvostruko ubistvo u Erdeviku

Od strane Ozon
0 komentar

“ Od tragičnog događaja prošlo je dve i po godine, ali mogu da kažem da su tuga i bol nepromenjeni. Iako se kaže da vreme leči sve, ovo nikada neće“, ovim rečima je pred članovima sudskog veća na početku ponovljenog suđenja kroz suze rekao Predrag Gnjidić (54), iz Šida, koji je okrivljen za tri krivična dela i to teško ubistvo, nedozovoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti. Prema optužnici koju je krajem juna 2021. godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić je optužen za dvostruko ubistvo i to supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55) iz Šida, koje se dogodilo u maju 2020. godine u Osnovnoj školi u Erdeviku.

Kako je na prvom suđenju Predrag rekao, znao je da njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem koji je u toj školi radio kao vozač, te da više nije mogao da podnese te priče da ona ima drugoga.

Pored saznanja o preljubi moje supruge, saznao sam da je Bojić imao fizički kontakt sa mojim sinom, što je dovelo do “iskakanja osigurača“ u mojoj glavi. Žao mi je što pate oni koji nisu to zaslužili, moji sinovi i njegove ćerke.- kazao je Gnjidić sudiji Nikoli Radanoviću, a onda se još jednom podsetio poslednja dva dana pred zločin koji je napravio.

Na pitanje sudije čija je automatska puška iz koje je izvršen zločin, Gnjidić je rekao da je našao u lovačkoj baraci koja je u skopu Šumske uprave “Morović“ gde je on zaposlen.

Znao sam da je ta puška više od dva meseca, odložena u jednom ćošku na tavanu, ali ne znam kako je tu dospela, ne znam ni u čijem je vlasništvu.- tvrdio je okrivljeni Gnjidić i rekao da je imao dozvolu za nošenje lovačkog karabina jer je njega službeno dužio kao profesionalni lovo čuvar od 1995. godine.

Gnjidić nije mogao da se seti detalja iz zločina, kao ni to da li je oružije dopunjavao sa municijom tokom kritičnog događaja, ali ni to, da li je stajao ili se pomerao dok je pucao u suprugu. Ne seća se ni Branislava da li je stojala ili počela da beži dok je osuo paljbu po njoj.

Stariji sin Branislave i Predraga, kao svedok rekao je da stoji iza svoje izjave koju je dao u istrazi, dok mlađi sin nije želeo da svedoči i odmah je napustio sudnicu.

Na današnji dan je 2,5 godine kako mi je ćerka ubijena, to je viđeno ubistvo, jasno ko ga je učinio…ne znam šta se toliko dugo čeka. On kaže da nije išao da ubije, već samo da poplaši, zašto ih onda nije pustio da se brane.- zapitala se zOlga Gnjidić majka ubijene Branislave koja je i ovaj put na ročište došla sa ćerkinom slikom koju nije ispuštala iz ruku.

22 METKA U SUPRUGU

Tog kobnog jutra Predrag je došao u školu, u kojoj je njegova supruga Branislava bila direktorka i iz automatske puške rafalnom paljbom prvo ubio nju a zatim Bojića. Prema optužnici VJT, Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka.

S. Kostić

Možda Vam se svidi i