U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, Gnjidiću odloženo suđenje na neodređeno vreme za zločin u Osnovnoj školi u Erdeviku

Od strane Ozon
0 komentar

Nastavak glavnog pretresa Predragu Gnjidiću (53) iz Šida, koji je okrivljen za dvostruko ubistvo i to supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55) iz Šida, nije održan u ponedeljak u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, već je odložen na neodređeno vreme.
Prema optužnici koju je krajem juna 2021. godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična dela i to teško ubistvo, nedozovoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.
O razlozima odlaganja suđenja Olga Gnjidić, majka ubijene Branislave kaže da ne zna, ali naslućuje da je možda u pitanju pismo koje je predala sudu kao dokazni materijal.

Obavestili su me da je odloženo a zašto ne znam. Ja sam predala pismo koje je napisao Veljko, Branislavin najmlađi sin kada je imao deset godina. U njemu između ostalog navodi kako se od njegove šeste godine mama i tata više ne slažu, stalno svađaju. Zatražila sam da i on bude svedok na suđenju, neka ispriča kakav je to bio brak njegovih roditelja. Možda zbog veštačenja tog pisma je odloženo- govori Olga.


Suđenje je počelo u decembru prošle godine, kada je Gnjidić pred sudskim većem izneo svoju odbranu, u kojoj je govorio kako ga je Bojić u telefonskom razgovoru ponižavao, zvao na dvoboj te da je kod njega izazvao bes, poniženje, bol i da to kako je naveo, nije mogao da iskontroliše, što je dovelo do tragedije.

Kada sam se jedan dan vratio sa posla dočekao me je stariji sin i rekao, tata sedi da ti nešto kažem…- a onda je odjednom u izlaganju zastao, sagnuo glavu, pa nastavio- zatekao sam mamu i Bojića u stanu, on me je potom udario.- rekao je tada Gnjidić i tvrdio da je Branislava bila osoba kojoj je najviše verovao u životu i da je iz totalno skladnog braka nastupilo posrnuće.
Zločin koji se desio u maju 2020. godine u Osnovnoj školi u Erdeviku, usledio je zbog ljubomore, jer je Predrag znao da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem koji je u toj školi radio kao vozač.
Tog kobnog jutra Predrag je u prepodnevnim satima došao u školu, u kojoj je njegova supruga Branislava bila direktorka i iz automatske puške rafalnom paljbom prvo ubio nju a zatim Bojića. Prema optužnici VJT, Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka.

Možda Vam se svidi i