Nastavljeno suđenje za dvostruko ubistvo u Erdeviku

Zločin, koji se desio u maju prošle godine u osnovnoj školi u Erdeviku, dok nije bilo nastave, potresao je ovo mirno sremsko selo u šidskoj opštini. Dvostruko ubistvo je najverovatnije usledilo zbog ljubomore, jer je Predrag navodno znao da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem, koji je u toj školi radio kao vozač.

Prema optužnici, koju je polovinom novembra 2020. godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična dela i to teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i ugrožavanje sigurnosti. Veće Višeg suda je tu optužnicu, početkom ove godine vratilo na dopunu, da bi je sud nedavno prihvatio.

Branislava je bila osoba kojoj sam najviše verovao u životu, a onda iz totalno skladnog braka nastupilo je posrnuće – rekao je na suđenju Predrag Gnjidić (53) iz Šida, koji je okrivljen za ubistvo supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55).

Prema optužnici, koju je krajem juna podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična dela i to za teško ubistvo, nedozovoljena držanje i nošenje oružja i ugrožavanje sigurnosti.

U svojoj odbrani pred članovima sudskog veća Gnjidić je govorio kako ga je Bojić u telefonskom razgovoru ponižavao, zvao na dvoboj i da je kod njega izazvao bes, poniženje, bol i da to kako je naveo, nije mogao da iskontroliše, što je dovelo do tragedije.

Okrivljeni Gnjidić pred sudijom Milicom Cvejić, iznosio je dešavanja u poslednja tri dana pred sam krvavi pir. Kako je imao problema sa pritiskom, išao je kod lekara, gde je, po njegovim rečima, u čekaonici čuo kako nepoznate mladiće kako pričaju sa kim je njegova žena u vezi, ali i kako je Bojić tukao njihovog sina. Poverio se i doktorki da ima porodičnih problema, nekim prijateljima, jer ga je bilo sramota zbog tih priča da mu žena ima drugog i da ga vara.

Prema optužnici, koju je podiglo VJT, Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka.

Foto Smiljka Kostić

MAJKA SA ĆERKINOM SLIKOM
Sa ćerkinom slikom u ruci, privijenom uz sebe, kao svedok ispred sudije stala je Branislavina majka Olga Gnjidić, koja je rekla da je njena ćerka trpela psihičko nasilje od okrivljenog, kao i da sada brine o deci, jer je mlađi sin jako bolestan i da je posvećena njima, otako joj je pre četiri meseca preminuo suprug, a Predragov stric.

DOMAR OTIŠAO U PENZIJU
DOMAR Branko Matijević, koji je za vreme krvavog pira sedeo za stolom sa Bojićem, prisetio se tog dana. Iako je otišao u penziju, kaže da to nikada u životu neće zaboraviti.

Smiljka Kostić