Nastavljeno suđenje za ubistvo kod Jarka

Od strane Ozon
0 komentar

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, danas je nastavljeno suđenje Dejanu Eriću (39) iz Jarka zbog krivičnog dela teško ubistvo i krivično delo nedozovoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Erić je okrivljen za ubistvo rođenih braća Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, koje se dogodilo početkom decembra 2020. godine, u šumi u potesu sela Jarak.
Na ovom ročištu gde su pored nekoliko svedoka, trebali svoje mišljenje da iznesu i medicinski veštaci oni se nisu pojavili, ali je ipak održan glavni pretres, na kojem su saslušana tri svedoka.
Pred članovima sudskog veća oni su pričali u kakvim je odnosima bio Dejan Erić sa ubijenim Jeličićima, kao i da li je ranije postojao neki poznati sukob među njima. Sledeće ročište zakazano je za 5. jul, kada bi trebalo da se pojave medicinski veštaci.
Za ovaj krvavi zločin koji je potresao region, pored Dejana bio je osumnjičen i njegov mlađi brat Nebojša (37), ali je protiv njega obustavljen postupak, jer nije bilo dokaza krivičnog gonjenja. On je u svojstvu jedinog živog svedoka ovog događaja, svedočio na prvom ročištu, gde je tvrdio da su on i Dejan bili prvi napadnuti od braće Jeličić.

Stanislav je nasrnuo na Dejana, hteo sam da ih razdvojim ali mi je prišao Predrag koji me je udario u predelu čela. Sve vreme rukama sam se branio, kako bih zaštitio glavu a on me je udarao kopalicom i bodrio Stanislava govereći mu; ubi ga. Dok me je udarao, začula su se dva pucnja, presekao sam se i pomislio sam da je Stanislav ubio moga brata. Tada je Predrag ustao sa mene i krenuo u njihovom pravcu, uzeo je kopalicu i nasrnuo na Dejana. Viknuo sam; pazi Dejane a onda sam čuo treći pucanj.- rekao je prilikom svog svedočenja Nebojša.

S. Kostić

Možda Vam se svidi i