Trenutno šesnaest osoba pozitivnih na virus korona na teritoriji Opštine Šid

ŠID – Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, na teritoriji opštine Šid od petka je registrovan jedan (1) novi slučaj oboljenja od virusa korone, dve osobe (2) su izlečene, dok se četrnaest (14) osoba nalazi u izolaciji. Trenutno je šesnaest (16) aktivnih slučajeva u šidskoj opštini.

Komadant Štaba za vanredne situacije, Zoran Semenović, istakao je da su ovo dobri rezultati za opštinu Šid do kojih se došlo, pre svega, zahvaljujući građanima koji se pridržavaju preventivnih mera, nošenja maski i socijalne distance, kao i trgovcima, ugostiteljima, frizerima i ostalim radnicima zaposlenim u uslužnim delatnostima.

Pored toga, uputio je apel građanima, da i pored dobrih rezultata, nastave da se pridržavaju mera koje je propisao Štab za vanredne situacije, da se ne opuštaju, istakvši da broj obolelih lagano može da skoči, jer su se tokom vikenda u nekim naseljenim mestima, iako je na snazi zabrana okupljanja više od deset osoba, održavale spotrtske manifestacije uz prisustvo velikog broja ljudi, oštro osudivši takvo nemarno ponašanje pojedinaca, koji pored svog zdravlja dovode u opasnost i zdravlje drugih.

Izvor/foto: Opština Šid – zvanična stranica

Pročitajte još