Lenka Dunđerski“ i Koncert rok muzike na 2. Sajmu kulture mladih na selu u Pećincima

Od strane Ozon
0 komentar

Pećinci – Drugi “Sajam kulture mladih na selu” u Pećincima nastavlja se u petak, 22. novembra kada će u Kulturnom centru s početkom u 17 časova biti izvedena pozoršna predstava „Lenka Dunđerski – kobni čas“ u kojoj igra diplomirana glumica Teodora Kušić.

Već u subotu 16. novembra ljubitelji rok zvuka imaće priliku da uživaju u nastupu rok sastava „Plan D“ iz Šimanovaca koji se po prvi put predstavljaju pećinačkoj publici.

„Sajam kulture mladih na selu“ po drugi put organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ova manifestacija pokrenuta je prošle godine kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada administrativnog centra kulture u pećinačkoj opštini.

“Sajam kulture mladih na selu” zamišljen je kao kolažni program u kojem učestvovuju uspešni mladi talenti sa teritorije opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji. Tokom sedam sajamskih večeri od 8. do 29. novembra, svakog petka i subote publika će uživati u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok će prateći programi biti organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Sajam kulture mladih na selu čiji su promoteri i voditelji programa studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca organizuje se u saradnji sa pećinačkom PU „Vlada Obradović Kameni“, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci, OŠ „Dušan Jerković Uča“ Šimanovci, OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Kupinovo, STŠ „Milenko Verkić Neša“ Pećinci, pećinačkom Narodnom bibliotekom, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

You may also like