Manifestacija „Divan je kićeni Srem“ u školi „Sveti Sava“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom učešća na Festivalu prava deteta i obeležavanja Svetskog dana deteta u utorak, 19. novembra u periodu od 10:30 do 12:00 časova učenici drugog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz matične škole i područnih odeljenja iz Divoša i Čalme, organizovali su manifestaciju predstavljajući produkte projektne nastave na temu „Divan je kićeni Srem“.

Organizovana je etno-izložbu u holu škole, koja predstavlja izgled nekadašnjeg sremačkog načina života i običaja. Brojnim gostima đaci su se predstavili prigodnim muzičkim programom, pevajući i recitujući pesme o Sremu. I učenici prvog razreda su učestvovali u programu, a u okviru projekta „Ptice stanarice“ predstavili su kućice za ptice na drvetu.

Gosti škole su bili pesnici Hajrudin Durmanović, Jelica Džugurdić i Jasna Arbanas, koji su izlaganjem svojih pesama o Sremu obogatili manifestaciju.

Nakon priredbe, gosti su mogli da uživaju u etno-postavci sremačke kuće, kao i izložbi razglednica i slika našeg kraja. Zatim je usledio prodajni vašar na kojem su učenici ponudili suvenire i domaće poslastice na prodaju, čime su pokazali preduzetnički duh i istovremeno zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog projekta.

You may also like