Pećinci – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pećincima uhapsili su I. R. (42), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Sumnja se da je on pretio rođacima sa kojima deli dvorište i tukao psa.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu doveden je na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Rumi.

Možda Vam se svidi i

3 komentari

Aleksandra Dudić 20.03.2018. - 1:37 pm

Nadam se da je počelo, kažnjav anje po čl. 269. Krivičnog zakonika – zlostavljanje i ubijanje životinja. Stav 2, ovog člana preti kaznom do 2 godine zatvora.
Na žalost, do sada tuzioci nisu smatrali za shodno da primenjuju ove odredbe, monstruosznost neljudi je u porastu, ne plaše se kazne.

Slavica Mazak Beslic 20.03.2018. - 1:48 pm

Stav 2 člana 269. KZ RS nalaže kaznu zatvora do 3 godine.
UK i Ruska federacija su već povećale kaznu za zlostavljanje makar i jedne jedinke životinja :na 5 godina zatvora.
Nadam se da će i u Srbiji državni organi početi najzad da primenjuju član 269. KZ RS, a time i Ustav koji nalaže primenjivanje svih zakona, a time i Kopenhagen Kriterijume koji nalažu primenjivanje sopstvenih zakona svake države koja je ili želi biti članica EU. Jasno je da sve to nalažu sami naši zakoni i Ustav, bilo da želimo ili ne želimo članstvo u EU.Bravo za policiju, videćemo da li će javni tužilac pogaziti Ustav .

nevena pajic 20.03.2018. - 8:14 pm

Treba kažnjavati, ako neko ne kazni počinioca zlodela, treba i njega prijaviti zašto nije kaznio , a trebao bi. i takvima treba dati otkaze, a ne da dobijaju plate na račun jadnih životinja, a ništa za njihovu zaštitu ne rade. Mislim na državne azile, veterinarsku inspekciju, veterinarske kancelarije, svi dobijaju pare a ništa ne rade.

Komentari su zatvoreni.