NSZ: Krenuo novi paket mera za dugoročno nezaposlene – Za sada u četiri grada

Od strane Ozon
1 komentar

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je novi paket mera za dugoročno nezaposlene, putem kojeg se dele subvencije za samozapošljavanje. Naime, poziv upućen licima koja se uklapaju u mere pomenutog važi do 11. marta 2024, a ostali javni pozivi trajaće do 31. decembra.

– Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada“ – IPA 2020, koji se sprovode u četiri filijale – Pančevo, Požarevac, Jagodina i Prokuplje, saopštila je NSZ.

U pomenuti paket ubrajaju se nekoliko javnih poziva kao što su:

– Javni poziv za obuke na radnom mestu za dugoročno nezaposlena lica uz subvenciju za zapošljavanje;

– Javni poziv za subvenciju zarade za dugoročno nezaposlene sa invaliditetom bez radnog iskustva;

– Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje dugoročno nezaposlenih;
– Javni poziv poslodavcima za subvenciju zarade za zapošljavanje dugoročno nezaposlenih.

Paket mera sprovodi se u okviru projekta kao pomoć države, a finansiran od strane Evropske unije.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

M. B. 27.02.2024. - 7:34 pm

Nezaposleni u Srbiji nemaju nikskvih prava (izuzev na zdrsvstvenu knjizicu), predstavljaju najranjiviju, finansijski potpuno nepodrzanu i nezasticenu kategoriju, i nemaju od cega da zive. Socijalno su odbaceni i prinudjeni ns unistenje od sopstvene drzave. Nijedno vladino telo niti deo vlade nr bavi se ovim ljudima krseci konvenciju o zastiti ljudskih prava, konvenciju i pakt o ekonomskomobezbedjenju i nezavisnosti čoveka, ustav republike Srbije. To ima posebno znacenje i tezinu u Srbiji u kojoj nema posla, kojs jr zadužena preko mere dozvoljrne zakonom, i gde svest ljudi o postojsnju socijalne drzave ne postoji. NSZ nije sposobna da, pored evidencije koju vodi, ovu bezocnu, primitivnu nezakonitu praksu u Srbiji, promeni.

Komentari su zatvoreni.