Carinski službenici sprečili krijumčarenje garderobe vredne više od milion i po dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, carinski službenici u saradnji sa policijom su 16. februara 2024. godine sprečili dva pokušaja krijumčarenja garderobe, čija je ukupna vrednost procenjena na više od milion i po dinara.

Prvi slučaj otkriven je na graničnom prelazu Batrovci, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen kamion koji je iz Turske ka Nemačkoj prevozio plastične palete. Iako je vozač tvrdio da sem robe koju prevozi nema ništa drugo da prijavi, carinici su među plastičnim paletama pronašli više vakum kesa punih različite garderobe. Utvrđeno je da se radi o 113 muških i dečjih jakni, prsluka i dukserica, čija je vrednost procenjena na iznos od preko 1.200.000 dinara.

U drugom slučaju, zabeleženom istog dana na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenjena je firmirana odeća i obuća, otkrivena prilikom detaljne kontrole autobusa koji je prevozio putnike iz Nemačke ka Albaniji. Kese sa muškim jaknama, džemperima i patikama, sa obeležjima robnih marki ”Boss”, ”Hermes” i ”Karl Lagerfeld”, bile su sakrivene ispod zadnjeg reda sedišta u autobusu. Cene na etiketama svakog pojedinačnog artikla, ukazuju na autentičnost pomenutih robnih marki, pa je na osnovu njih vrednost robe procenjena na oko 350.000 dinara.

Foto Uprava carine

Možda Vam se svidi i