Nemačka policija uhapsila švercere migranata, među njima i državljanin Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Nemačke vlasti izveštavaju o hapšenju desetočlane bande švercera migranata u najnovijoj akciji protiv krijumčarenja ljudi. Ova mešovita grupa, čiji članovi dolaze iz Nemačke, Sirije, Poljske i Srbije, optužena je za organizovani prelazak ilegalnih migranata preko takozvane balkanske rute s ciljem da stignu do Nemačke.

Policija sumnjiči ovu grupu švercera za prebacivanje najmanje 60 ilegalnih migranata iz Srbije preko Mađarske, Slovačke i Poljske, kako bi ih doveli u Nemačku. Prema izveštajima, migranti su za ovu uslugu plaćali 1.100 evra.

Balkanska ruta, koja se ranije kretala uglavnom preko Hrvatske i Slovenije, pretrpela je promene usled pomeranja prema Poljskoj i Češkoj. Ovo je rezultiralo pojačanim kontrolama na granicama Nemačke prema ovim zemljama kako bi se suzbio nelegalni prelazak ljudi.

Ovakve akcije nemačke policije imaju za cilj suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima. Hapšenje pomenute bande i njenih članova razotkriva ozbiljan problem krijumčarenja ljudi, dok vlasti u Nemačkoj i drugim zemljama preduzimaju korake da se ova kriza suzbije i stavi pod kontrolu.

Tanjug

Možda Vam se svidi i