VUČIĆ: Obezbedili smo rezerve gasa, ali se pitam čemu grejanje po ovakvom vremenu

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija ima 667 miliona kubnih metara uskladištenog gasa i da, ukoliko bi se bilo šta desilo sa Balkanskim tokom, naši građani nemaju šta da brinu.

– Mi u naša četiri skladišta, jedno naše i tri iznajmljena, imamo trenutno 667 miliona kubnih metara gasa. Da sutra preseku, ili naprave sabotažu, pa se ponovo prave ludi, iako se zna ko je izveo sabotažu u Baltiku, pa se svi pravimo blesavi da ne bi škodili interesima zemlje, mi bi preživeli, a za druge ne znam – naglasio je Vučić.

Na pitanje za uštedu energije odlaganjem grejne sezone Vučić je kazao da su to male uštede kada se pogleda zemlja.

– Ušteda od 50 miliona evra za 15 dana je mala za jednu zemlju, ali svakako je bolje da smo uštedeli nešto nego da to nismo. Pitam se čemu grejanje po ovakvom vremenu – kazao je on i istakao da je priča oko odlaganja grejne sezone usled toplih vremenskih prilika pokazala „svu zlobu i pakost kod nekih ljudi koji svojoj zemlji žele uvek da napakoste“.

Predsednik Srbije je kazao da nema problema u sistemu grejanja i da nas očekuje paklena zima zbog rasta cena energenata u Evropi, ali da se Srbija dobro pripremila i obezbedila rezerve gasa.

Možda Vam se svidi i