Usvojen program: Konkurs „Oporavak i razvoj“

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije usvojila je juče Uredbu o utvrđivanju Investicionog programa „Oporavak i razvoj“, kojim će obezbediti pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

„Realizacijom ovog programa, kroz podršku za nova investiciona ulaganja, biće obezbedjeni oporavak i razvoj privrednih subjekata u uslovima tokom i nakon pandemije korona virusa, očuvanje zaposlenosti, podsticanje privrednog razvoja na principima održivog razvoja i unapredjenje konkurentnosti kroz ulaganja u digitalizaciju i primenu novih tehnologija“, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade.

Pravo da konkurišu za novac iz ovog programa imaju privredni subjekti sa manje od 250 zaposlenih, sa punim radnim vremenom, kao i privredni subjekti srednje tržišne kapitalizacije ili „Mid Cap“ sa minimalno 250, a manje od 3.000 zaposlenih, takodje sa punim radnim vremenom, koji su u privatnom ili zadružnom vlasništvu i koji su registrovani u Agenciji za privredne registre i drugim odgovarajućim registrima.

Novac za realizaciju Programa obezbedjen je iz kreditne linije Evropske investicione banke i iz sredstava Fonda za razvoj Srbije.

Možda Vam se svidi i