Falsifikovali Fairy, Ariel, Lenor, Persil, Silan, Perwoll, Bref, Head&shoulders… uhapšena 21 osoba VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Pripadnici MUP-a, SBPOK-a, Odelјenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, PU Beograd i Žandarmerije, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Subotici, Novom Sadu, Somboru i Pančevu, uhapsili su danas 21 osobu.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Uhapšeni su: D. P. (1968) iz Beograda, S. V. (1976) iz Smedereva, S. R. (1977) iz Novog Sada, S. S. (1971) iz Pančeva,  B. K. (1993) iz Smedereva, D. B. (1978) iz Subotice, M. Đ. (1956) iz Beograda, S. K. (1998) iz Subotice, S. L. (1969) iz Subotice, I. M. (1983) iz Subotice, A. P. (1975) iz Subotice,  Z. T. (1970) iz Subotice, M. K. (1982) iz Subotice, N. S. (1982) iz Subotice, M. S. (1969) iz Subotice, A. A. (1977) iz Novog Sada, A. S. (1971) iz Kule, U. T. (1989) iz Novog Sada, B. V. H. (1993) iz Subotice, M.B. (1956) iz Odžaka i P. S. (1975) iz Pančeva.

Uhapšeni pripadnici ove grupe se sumnjiče da su, kako bi obmanuli kupce, neovlašćeno koristili tuđe oznake, organizovali proizvodnju, pakovanje, skladištenje i prodaju na veliko i malo, falsifikovanih hemijskih proizvoda za domaćinstvo najčešćih proizvođača poznatih robnih marki – Fairy, Ariel, Lenor, Persil, Silan, Perwoll, Bref, Head&shoulders, JAR, čiju su prodaju organizovali na pijačnim tezgama u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Pančevu i Beogradu.

Prilikom pretresa stanova, poslovnih prostorija i magacina koje su koristili pronađena je velika količina hemijskih baza za pravlјenje falsifikovanih proizvoda čije poreklo i hemijski sastav ne odgovara originalnim, a postoji verovatnoća i da su kancerogeni. Takođe, pronađeni su i falsifikati ambalaža i nalepnica robnih marki, postrojenja za proizvodnju kao i štamparske pripreme za falsifikovanje proizvoda.

Od osumnjičenih je oduzeto više od 500.000 evraosam miliona dinara i 700.000 mađarskih forinti, 13 skupocenih putničkih automobila, kvad, dve kuće, plac u Beogradu i stan u Pančevu.

Kod S. V. i D. B. su pronađena dva pištolјa pa će protiv njih biti podnete krivične prijave i za nedozvolјenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok će protiv S. S, kod koga je pronađena manja količina marihuane, biti podneta krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Možda Vam se svidi i