Na ovim lokacijama možete da kupite stan po nižoj ceni

Od strane Ozon
0 komentar

Cene nekretnina u Srbiji i dalje rastu, a raste i njihova prodaja.

Kako saznajemo u agencijama za prodaju nekretnina, ovo tržište je u našem gradu trenutno izuzetno aktivno, a novembar je, kao i prethodnih godina, bio mesec sa velikim brojem kupoprodaja.

Na tržištu je situacija raznolika kada je reč o cenama ali, kao i uvek, postoje nepokretnosti koje su slabije tražene kao i delovi grada koje ljudi manje biraju i konkretno ulice u kojima su jeftinije nekretnine.

Kako otkriva agent prodaje, u Sremskoj Mitrovici je trenutno najniža cena po kvadratnom metru starijih stanova, ali takvih stanova u ponudi nema mnogo. Trenutno su to samo stanovi u Masarikovoj ulici, naselje Kamenjar i vojne zgrade kod željezničke stanice. Razlozi tome su, prvenstveno, starost stambenog objekta. Kada su kuće u pitanju, jeftiniji kvadrati su u naseljima Crvena česma, Mala Bosna, Mala Slavonija i treća faza bloka B.

Agent dodaje i da se u poslednjih mesec do dva, nekretnine manje prodaju, jer je ponuda nešto manja nego ranijih meseci.

Pri kupovini stana ključnu ulogu ima i opremnjenost nekretnine jer se kupci koji žele da „uštede“ opredeljuju za one jeftinije odnosno najjeftinije varijante. Po pravilu, reč je o stanovima gde je neophodno ulaganje, odnosno renoviranje. Ipak, pri kupovini takvih stanova, trebalo bi imati na umu da ćete imati dodatne troškove jer je građevinski materijal poskupeo.

Majstori su takođe podigli cenu rada, a na njih se ponekad čeka i do dva pa čak i tri meseca. Svi ovi faktori utiču na prodajnu cenu. Međutim, ima i onih kupaca koji žele da sami i po svom ukusu renoviraju budući stambeni prostor pa je to još jedan od razloga što kupuju takve nekretnine – kaže agent za prodaju.

 Govoreći o lokacijama, ona ističe da se povoljnije nekretnine najčešće nalaze na višim spratovima u zgradama gde nema lifta, zatim u potkrovlju, odnosno na poslednjem spratu ispod ploče, kao i u starijim zgradama i to bez obzira na lokaciju gde se objekat nalazi.

Ipak, agent prodaje navodi da svaka roba ima svog kupca, te da na kraju sve nekretnine, pa čak i one koje nisu savršene pre ili kasnije pronađu svog vlasnika, pa tako za one sa manjim budžetom.

Možda Vam se svidi i