Grujičić: Uvesti red u dopunski rad lekara

Od strane Ozon
1 komentar

Ministarka zdravlja Danica Grujučić ocenila je da je nedopustivo da neki lekari ostaju na klinikama do ponoći da bi se posvetili pacijentima, i ne mogu da se nagrade, a da neki odlaze s posla u 12:00 i odlaze da rade privatno i ne možete da ih kaznite.

„Dopunski rad će zavisiti isključivo od ispunjenosti obaveza u državnim ustanovama. Među nekim kolegama ima onih koji rade skraćeno vreme i po zakonu ne bi smeli da rade dopunski. Ili da ne ispune normative u državnoj ustanovi, a rade privatno“, istakla je Grujičić.

Kako je najavila, oni koji nisu ispunili svoje normative, neće moći da dobiju saglasnost za dopunski rad, bilo u državnoj ili privatnoj ustanovi. „Takođe smo primetili jednu apsurdnu situaciju, jer zaposleni donose uverenja da imaju pravo na skraćeno radno vreme, vrlo uredno rade u popodnevnim satima u privatnim ustanovama. Tako da će i ovakve pojave biti kontrolisane i sankcionisane“, rekla je Grujičić.

 Ona je dodala da treba isključiti politiku iz takvih pitanja i to da li je nekom neko simpatičan ili ne, „ovde se radi o pacijentima“, prenosi FoNet.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Nikola 06.12.2022. - 12:11 pm

Svaka čast doktorice!! Tako treba! Imala sam situaciju gde je doktorica u privatnoj ordinaciji preljubazna,a u državnoj vikala na mene. Ne mogu doktori da pruže kvalitetnu uslugu pacijentima,ako rade i u državnoj i privatnoj ordinaciji ceo dan, i neki još i na fakultetima. Zbog njihove premorenosti i frustracija,dešava se da naprave greške. Još kad bi ukinuli mito i korupciju. Nemamo svi para za čast,pa onda ja koja ovde, živim čekam 3h s detetom,a Kosovari u Kliničkom preko veze i bez zdravstvene uđu koj neurohirurga sve sa kesom. Ako dr Grujičić ne uvede red,neće niko.

Komentari su zatvoreni.