Šapčanin prodaje svoj udeo u Politici

Od strane Ozon
0 komentar

 Biznismen i vlasnik koncerna „Farmakom MB“ iz Šapca Miroslav Bogićević prodaje svoj udeo od 50 odsto u kompaniji „Politika novine i magazini“.

Biznismen iz Šapca Miroslav Bogićević, koji je u kućnom pritvoru s nanogicom, odlučio je, kako kaže, da proda svoj udeo od 50 odsto u kompaniji „Politika novine i magazini“. Tvrdi da ima nekoliko zainteresovanih firmi, ali da svoj udeo još nikome nije prodao.

„Bilo je tu dosta zainteresovanih. Javili su se i iz inostranstva, iz Hrvatske, Austrije… Tražio sam od advokata da mi kaže šta je ozbiljna ponuda, to znači s dinamikom plaćanja, ništa drugo me ne interesuje. Samo me plaćanje zanima. Ja sam sve to mnogo platio, i „Novosti“ i „Politiku“ i novosadski „Dnevnik“. Sve sam to platio 50 miliona evra“, ispričao je on.

Miroslav Bogićević je 50 odsto udela u kompaniji „Politika novine i magazini“ (PNM) kupio 2012. godine od nemačkog izdavača VAC.

Foto Ozon

Za šta je optužen Miroslav Bogićević

Vlasnik koncerna „Farmakom MB Miroslav Bogićević“ bio je optužen da je od državne Privredne banke Beograd uzimao kredite u vrednosti od oko 30 miliona evra koje nije vraćao. Krediti su, kako je bilo navedeno u optužnici, odobravani kompanijama koje su povezane sa Bogićevićem i koje su na njegov predlog osnivali njegovi radnici, saradnici, poslovni partneri i rođaci.

Foto Ozon

Izvor Nova

Možda Vam se svidi i