U VOJVODINI DRASTIČNO POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH: Novi Sad prvi na udaru, raste hospitalizacija pacijenata

Od strane Ozon
0 komentar

Broj obolelih od kovida-19 na teritoriji AP Vojvodine je udvostručen u odnosu na predhodnu sedmicu.

U ovom trenutku je 516 aktivnih slučajeva, a najviše ih je u Novom Sadu 246, što je takođe duplo više u odnosu na predhodnu sedmicu, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Institut saopštava da dnevni broj registrovanih slučajeva u AP Vojvodini kontinuirano raste od utorka 20. 10. te je tokom jučerašnjeg dana registrovano 86 novih slučajeva.

– Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih značajno raste – navodi se u saopštenju Instituta, koji epidemiološku situaciju u Vojvodini ocenjuje kao nesigurnu, sa tendencijom pogoršanja.

Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u AP Vojvodini, a među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo. 

Institut saopštava da nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar.

– Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Još uvek nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima – dodaje se u saopštenju.

Ukazuju da je tokom šest nedelja septembra i oktobra, na teritoriji AP Vojvodine došlo do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas.

– Od prošle nedelje registruje se trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu. Može se zakključiti da je epidemijski talas u AP Vojvodini u toku – navodi se u saopštenju.

Možda Vam se svidi i