Na padinama Fruške gore gradi se eko selo Ruža vetrova – U kompleks sa kućama za odmor, restoranom i velnes centrom

Od strane Ozon
0 komentar

Na obroncima Fruške gore, blizu manastira Mala Remeta gradi se eko-selo Ruža vetrova. U prvoj fazi radova izgrađeno je sedam kuća, a u toku je gradnja osme kuće i restorana. Do sada je u kompleks investirano oko 1,5 mil EUR, kaže za eKapiju Ana Jovanović, vlasnica kompanije Široki Horizont, koja je investitor ovog projekta.

– Kuće su površine 209 m2 i 110 m2 i poseduju dnevne boravke sa kuhinjom, nekoliko spavaćih soba, četiri kupatila i velike terase. Izgrađeno je sedam kuća, infrastruktura i pristupne saobraćajnice. U toku je gradnja osmog objekta, a u pregovoima smo za gradnju još četiri. Kuće se prodaju, a budući vlasnici će ih mahom izadavati, s obzirom na to da je velika tražnja za kućama za odmor na Fruškoj gori – govori Ana Jovanović za portal ekapija.com.

Kao izvođači radova angažovane su domaće kompanije Graditelj NS i Foring Group iz Beograda.
U okviru kompleksa izgrađena je i staza zdravlja koja prolazi kroz prelepe predele Fruške gore, jabučnjake i vinograde i povezuje eko-selo sa vinarijom Deurić, a u toku je i gradnja restorana.

Restoran sa letnjom baštom imaće kapacitet od 85 mesta unutra i više od 100 napolju i biće pogodan i za ogranizovanje različitih proslava. Očekujemo da bude završen za dva meseca – kaže Jovanović.

U planu je da u narednom periodu bude izgrađeno još kuća, kao i sportski sadržaji, velnes i spa centar sa bazenom.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i