Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je kod 157 pripadnika MUP-a potvrđena infekcija koronavirusom, uz napomenu da je četvoro pripadnika policije preminulo od posledica te bolesti.
Stefanović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, ocenio da je to velika žrtva MUP-a, dodavši da se trudi da se za svaku porodicu obolelih i preminulih kolega učini sve što je moguće.
On je, uz izraze saučešća porodicama preminulih, preneo da je svim obolelim zdravstveno stanje stabilno i da se poboljšava.
Trudimo se i borimo da niko više ne oboli, rekao je potpredsednik Vlade, napomenuvši da se smanjuje broj pripadnika MUP-a u samoizolaciji, da ima dovoljno snage i ljudstva da se izvrše zadaci i da se ulažu veliki napori na terenu.
Stefanović je izneo podatak da je tokom vikenda policija privela oko 800 ljudi koji su bili na ulici bez dozvole za kretanje i poručio da će svi koji ne budu poštovali tu meru, kao i druge, biti kažnjeni.
On je podsetio na to da su u nekim slučajevima kršenja izolacije predviđene kazne i do 12 godina zatvora, ako je neko, na primer, širio koronavirus i izazvao nečiju smrt.
Građanima je bolje da ostanu kod kuće, jer mogu da nepoštovanjem mera učine teško krivično delo, upozorio je Stefanović, istakavši da je ipak na nivou cele Srbije veoma mali broj građana koji krše zabranu kretanja.
Prema njegovim rečima, kontrolišu se sve ključne ulice, mostovi i slično, a takođe i lokalne ulice, pri čemu tu kontrolu ne vrši samo saobraćajna policija već i kriminalistička, Žandarmerija i druge jedinice, koje to vrlo efikasno rade.
On je ukazao i na to da je stopa kriminaliteta opala za oko 55 odsto, kao i da policija održava red i mir veoma efikasno i postupa u svim slučajevima gde ima potrebe da se interveniše.

Vlada Republike Srbije

You may also like