Srbi pozvani da pesmom i uz sveće obeleže 21. godišnjicu početka bitke za Košare

Udruženje „Prijatelji 72. Specijalne“ i Savez udruženja boraca Srbije uputili si poziv građanima Srbije da im se pridruže u obeležavanju 21. godišnjice početka bitke za Košare.

Poziv prenosimo u celosti:

„Poštovani sugrađani, braćo i sestre, pre 21 godinu, 09. aprila 1999. godine otpočela je bitka za Košare, najduža i najkrvavija bitka tokom NATO agresije na našu zemlju. Mnogi mladi i hrabri ljudi stali su tada na prvu liniju odbrane Košara i ni po cenu sopstvenih života nisu dozvolili neprijateljima svih boja ulazak na Kosovo i Metohiju.

Udruženje „Prijatelji 72. Specijalne“ i Savez udruženja boraca Srbije pozivaju vas da 09. aprila ove godine u 19,55 izađemo na terase svojih stanova, na pragove porodičnih ognjišta i uz upaljene sveće (ili svetla na mobilnim telefonima), dok se sa TV i radio stanica (ili je pronađite na youtube-u) čuje pesma „Vila sa Košara“, ćutanjem odamo počast onima koji su dali svoje živote u borbi za Košare i Srbiju, a nakon pesme u 20,00 dugotrajnim i jakim aplauzom zahvalimo se svima onima koji su se tada borili na Košarama, na Kosovu i Metihiji i širom Srbije, ali i svima onima koji se za tu istu Srbiju bore i danas.

Pokažimo da smo dostojni njihove žrtve. Pokažimo da i u najtežim trenucima Srbija ne zaboravlja svoje heroje,i da nikada i neće.

SRBIJA JE VEČNA DOK SU JOJ DECA VERNA!

Pročitajte još