Podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć

Od strane Ozon
0 komentar

Republička izborna komisija (RIК) donela je na današnjoj sednici Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne izbore, koji će biti održani 21. juna, i utvrdila da je rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć.

Parlamentarni izbori raspisani su 4. marta za 26. april, ali su zbog uvođenja vanrednog stanja 15. marta, zbog koronavirusa, prekinute sve izborne radnje.

Predsednik RIК-a Vladimir Dimitrijević istakao je da se pomenutim rešenjem nastavljaju sprovođenja izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština i gradova.

Na današnjoj sednici donet je i Rokovnik za obavljanje izbornih radnji, te je tako rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć, a proglašenje izborne liste mora biti u roku od 24 sata od časa prijema izborne liste, ako ispunjava uslove.

Utvrđivanje i objavljivanje izborne liste u „Službenom glasniku Republike Srbije“ mora biti najkasnije do 10. juna, u 24 časa.

You may also like