Eksplodirala pumpa, jedna osoba poginula VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Jedna osoba je poginula, a najmanje osam je povređeno u eksploziji na benzinskoj pumpi „Nešković“ koja je odjeknula danas oko 10.40 u blizini graničnog prelaza Šepak, između Srbije i BiH. Jedna osoba je u teškom stanju, a povređeni su zbrinuti u Bijeljini, Banjaluci i Zvorniku, piše Telegraf.

Povređeni su u teškom stanju, a pojedini mediji prenose da je čak 25 osoba zbrinuto.

Zasad je potvrđena smrt jedne osobe. U eksploziji je stradao državljanin Srbije Z. A. (49) koji je neposredno pre detonacije stao automobilom na pumpu kako bi video „odakle se širi dim“.

Upravo taj „dim“, koji je zapravo gas, može se videti na snimku objavljenom na društvenim mrežama. Na tom snimku vidi se kako oblak dima kulja na benzinskoj pumpi, dok radnici beže. Snimak je zabeležen trenutak pre eksplozije.

U bolnici u Zvorniku za Telegraf.rs potvrđeno je da su zbrinuli osam osoba. 

Petoro je otpušteno na kućno lečenje, dok je jedna osoba transportovana u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci. Kako saznajemo, u bolnicu u Loznici prevezeno je četvoro povređenih.

– Na terenu su bile tri naše ekipe, dve iz Loznice i dve iz Bjeljine. Požar je dogašen i sada je ostala jedna ekipa – rekao za Telegraf.rs Slaviša Milić, šef službe Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Kako nezvanično saznajemo, lekari se bore za život jednog od radnika pumpe. Takođe, među povređenima je i vozač kompanije Sarić iz Zvornika, koji se sasvim slučajno našao kod pumpe u trenutku eksplozije.

Vozač je, kako svedoče njegove kolege, prolazio glavnim putem kada ga je eksplozija izbacila iz vozila.

– Kolega je živ, ali povređen. Srećom, izgleda da nisu u pitanju teške povrede. Hitno su ga prevezli u bolnicu na snimanja. Prolazio je pored pumpe kada je grunulo. Kažu da je od jačine detonacije bukvalno izleteo iz kombija – rekli su nam u ovoj kompaniji, ne želeći da otkrivaju identitet kolege.

U eksploziji je oštećeno oko desetak vozila.

Da podsetimo, portparol PU Zvornik Miljan Bobar rekao je za Srpskainfo da im je u 10.40 časova prijavljeno da je došlo do eksplozije na benzinskoj pumpi.

Još nije najjasnije kako je tačno došlo do eksplozije. Kako saznajemo, eksploziji je prethodio sudar, a jedan od automobila je nakon udesa uleteo u pumpu i udario u aparat za sipanje gasa, koji je navodno prethodno cureo, te je udar i varnice doveo do eksplozije.

Izvor: telegraf.rs; Video: viber

Možda Vam se svidi i