Mitrovica dobila “Šetalište Slavka Dubljevića”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Deonica „Savskog keja“ u Sremskoj Mitrovici, počev od takozvanog starog pontonskog mosta u naselju „Stari most“, sve do zgrade na adresi Promenada br. 7, od danas nosi naziv „Šetalište Slavka Dubljevića“.

Odluka o imenovanju pomenute deonice po višegodišnjem direktoru Vodoprivrednog preduzeća “Sava” usvojena je na današnjoj sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica.

“Mislim da smo uradili nešto što je pokojni Slavko svakako zaslužio radeći upravo na odbrani grada od poplava, na saniranju našeg nasipa i na samom projekatu rekonstrukcije keja koja je nedavno završena, a čiji kraj on nažalost zbog prerane smrti nije dočekao. Na ovaj način lokalna samouprava želi da mu se oduži i zahvali na svemu, kao i da pokaže da svi zaslužni građani, svi oni koji rade za opšte dobro i u javnom interesu neće biti zaboravljeni”, prokomentarisao je kratko skupštinsku odluku gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Slavko Dubljević, iz Sremske Mitrovice preminuo je početkom novembra ove godine u 61. godini života. Široj javnosti bio je poznat kao višegodišnji direktor sremskomitrovačkog VP “Sava”. Slavko će ostati upamćen, između ostalog, po svom nemerljivom doprinosu u odbrani Mitrovice od visokih voda u maju 2014. godine.

Možda Vam se svidi i