Igra „Uzmi račun i pobedi“ kreće sutra, više nagrada nego prošle godine

Od strane Ozon
0 komentar

Premijerka Ana Brnabić, ministri i predstavnik NALED-a najaviće danas novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Brnabić, ministar finansija Dušan Vujović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Skupštine NALED-a, ujedno i član Saveza za fer konkurenciju Dragan Penezić govoriće o važnosti podizanja poreske discipline, negovanju poreske kulture, Nacionalnom programu za suzbijanje sive ekonomije, kao i o važnosti učešća građana i privrede u tom procesu.

Na konferenciji koja počinje u 17 sati biće predstavljeni i kriterijumi novog ciklusa nagradne igre sa fiskalnim računima i slipovima „Uzmi račun i pobedi“ i takmičenja gradova i opština, koja je jedna od važnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Kako piše Blic, novi krug počeće sutra, 1. februara, a prvo izvlačenje i nagrade čekaju građane već u martu.

Fond nagrada, koji uključuje nekoliko stanova u Beogradu, nove automobile, putovanja u inostranstvo, kao i u domaće banje i na planine, zatim belu tehniku i brojne druge vredne poklone, ovaj put će biti mnogo veći, a kako navodi „Blic“, juče je održan i prvi sastanak radne grupe koja utvrđuje uslove i način održavanja nagradne igre popularno nazvane „Uzmi račun i pobedi“.

Prema rečima izvora lista upućenog u organizovanje ove lutrije, ove godine će pravila nagradne igre biti mnogo jednostavnija, a građanima znatno olakšano učešće.

„Jako je vazno napomenuti da će ove godine računi moći da se šalju u bilo kojoj koverti, a ne u nekoj tipskoj. Takođe, ona će moći da se pošalje u bilo kojoj pošti. Tako će biti izbegnute gužve, stvaranje redova i svađe do kojih je, nažalost, dolazilo prošle godine“, prenosi list reči svog izvora.

Navodi se i da je potrebno, da bi koverta bila važeća, na njoj ispisati osnovne podatke, ali bez navođenja matičnog broja.

„I to je bilo sporno prošle godine, zbog zaštite ličnih podataka građana. Da ne bude zabune, sada izričito naglašavamo da ne treba da se ostavlja matični broj na koverti, već samo ime i prezime pošiljaoca, adresa, poštanski broj i mesto“, ističe izvor.

Kao i prošle, i ove godine će biće organizovano i takmičenje opština i gradova koji kao lokalne zajednice mogu dobiti vredne nagrade.

Budžetom za 2018. godinu predviđeno je da za nagradnu igru iz državne kase bude izdvojeno 78,5 miliona dinara. To je samo jedan deo obezbeđenih sredstava, jer se očekuje da će nagradni fond upotpuniti kompanije okupljene u Savez za fer konkurenciju, koji zajedno sa NALED-om i Vladom Srbije učestvuju u organizovanju lutrije, prenosi list.

„Blic“ podseća da je nagradni fond u prvom krugu, koji je održan u martu prošle godine iznosio oko 135,3 miliona dinara, a da će, prema najavama, ove godine biti znatno veći.

U prvom krugu su podeljene 742 nagrade, među kojima i šest stanova u Beogradu, 50 automobila „Fiat 500L“, porodična putovanja n Zlatibor, Staru planinu, putovanja u Pariz i Njujork.

Najvrednije nagrade, uključujući i šest stanova u Beograd tada su obezbeđene iz budžeta, dok su 690 nagrada male i srednje vrednosti obezbedila preduzeća okupljena u NALED-u.

RTV

You may also like