Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji deonice autoputa Kuzmin – Sremska Rača, od izuzetnog geostrateškog značaja, odvijaju se sa značajnim napretkom. Ova saobraćajnica, ukupne dužine oko 18 km, sa mostom preko reke Save, predstavlja važan deo projekta izgradnje auto-puta E-761, Beograd–Sarajevo.

Auto-put Kuzmin – Sremska Rača, čiji je početak saobraćajnice predviđen u blizini postojeće denivelisane raskrsnice Kuzmin na autoputu Beograd – Zagreb, ima za cilj da uspostavi vezu između glavnih gradova Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Takođe, ovaj projekat omogućava povezivanje sa Panevropskim koridorima, što će doprineti unapređenju regionalne i međunarodne saobraćajne infrastrukture.

Očekuje se da će auto-put olakšati kretanje robe i putnika između Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i sa drugim zemljama Evrope, što će dodatno podstaći ekonomski razvoj i trgovinske tokove u regionu.

Deonica auto-puta Kuzmin – Sremska Rača, koja uključuje i izgradnju mosta preko reke Save, predstavlja jedan od ključnih segmenata ovog projekta. Planirano je da saobraćajnica vodi sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, čime će se unaprediti i efikasnost prelaska granice između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će završetak izgradnje ove deonice auto-puta biti od izuzetnog značaja za celokupnu saobraćajnu mrežu regiona, doprinoseći bržem i sigurnijem putovanju, kao i jačanju ekonomske saradnje između država Zapadnog Balkana.

Srbija putevi

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Šta god... 25.02.2024. - 10:57 pm

Bice jos bolje ako se od petlje Kuzmin napravi spoj sa planiranim mostom Backa Palanka- Neštin.Tek tad ce pokazati svoju pravu vrednost.

Mile 26.02.2024. - 6:33 am

Napredak u petoj godini gradnje autoputa od 16 kilometara. To samo kd nas može da bude pozitivna vest.

Komentari su zatvoreni.