VAŽNA POBEDA KOŠARKAŠICA SREMA U ZRENJANINU

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U utakmici prvenstva Vojvodine za juniorke, košarkašice ŽKK „Srem“ ostvarile su važnu pobedu nad domaćom ekipom ŽKK „Proleter 023“ rezultatom 52:61 (12:14, 16:17, 14:13, 10:17).

U uzbudljivom susretu koji je bio pun preokreta, košarkašice Srema su konstantno bile u vođstvu, hrabro se borile i pokazale izuzetan timski duh do poslednje sekunde. I pored izostanka nekoliko ključnih igračica, desetkovane Sremice su demonstrirale izvanrednu igru i odlučnost da zabeleže ovu važnu pobedu, koja ih sve bliže dovodi plasmanu na završni finalni turnir Srbije za juniorke među osam najboljih timova u zemlji.

Najefikasnije u redovima Srema bile su Jelena Grujin sa 24 poena, Nikolina Popović sa 12 poena i Nikolina Trajković sa 10 poena. Ostatak poena za Srem postigli su Mila Nikolić (7), Anja Bojković (4), Milica Đorđić (2), Dunja Branković (2) i Milica Trivan.

Trener Srema, Ivan Vučinić, imao je izazovan zadatak zbog znatno smanjene rotacije pred meč, ali je uspeo da pripremi i motiviše ekipu za ovu ključnu utakmicu.

Na drugoj strani, najefikasnija igračica u ekipi iz Zrenjanina bila je Marijana Frenc sa 22 postignuta poena.

U narednom kolu, košarkašice ŽKK „Srem“ putuju u Pančevo gde će se sastati sa ekipom ŽKK „Tamiš“, a očekuje se još jedna izazovna i zanimljiva utakmica za obe ekipe.

Možda Vam se svidi i