Sve veće interesovanje za učlanjenje u IPA: Koje benefite ima član policajac?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica je postala domaćin novootvorene kancelarije Internacionalne Policijske Asocijacije (IPA)-Sekcija Srbija. Nova kancelarija se nalazi na adresi Svetog Dimitrija 23, što predstavlja važan korak u razvoju policije u regionu.


IPA, osnovana 1950. godine, okuplja preko 600.000 članova iz 70 zemalja širom sveta. Ovo je strukovna organizacija otvorena za policajce svih država, a njen cilj je razmena profesionalnog iskustva i uspostavljanje odnosa između policajaca, bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost ili rasu.
Srbija se pridružila IPA 2007. godine i otvaranjem kancelarije u Sremskoj Mitrovici pokazala je nameru za unapređenje odnosa sa javnošću, organizujući seminare, edukacije i predavanja na aktuelne teme kao što su nasilje u porodici, bezbednost u saobracaju.


Darko Dronić, koordinator IPA kancelarije u Sremskoj Mitrovici, ističe da je od otvaranja imao značajan odziv, od oko 50 službenika sa teritorije PU Sremska Mitrovica je izrazilo želju da se pridruži članstvu. Plan je da se formira podregija u Sremskoj Mitrovici nakon daljeg povećanja broja članova.
Jedan od najvažnijih ciljeva organizacije je poboljšanje odnosa policije sa javnim mnjenjem. U smislu da se prezentuje građanima kroz radne razne edukacije, predavanja na svim nivoima, IPA organizuje česte seminare i predavanja, pa samim tim i plan je da se od proleća i u Sremskoj Mitrovici seminari seminari vezani za nasilje u porodici, bezbednost ucesnika u saobraćaju i za slične teme”:
Članovi ove organizacije imaju niz beneficija, uključujući putovanja i razmene iskustava sa kolegama iz drugih zemalja, sportske aktivnosti, ali i mogućnost korišćenja IPA smeštaja u celom svetu po veoma povoljnim cenama.
„Osnivanje Srbije kao članice Internacionalne Policijske Asocijacije 2007. godine obeležilo je značajan korak u povezivanju naše policije sa globalnom zajednicom“, istakao je Darko Dronić, koordinator IPA kancelarije u Sremskoj Mitrovici.
„IPA ima ključnu ulogu u unapređenju odnosa policije sa javnošću kroz edukacije, seminare i predavanja. Planiramo organizaciju seminara koji će biti otvoreni za sve građane, a fokusiraće se na aktuelne teme poput nasilja u porodici i bezbednost učesnika u saobraćaju uz saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja“, dodao je Dronić.
Nakon otvaranja, interesovanje za učlanjenje u IPA kancelariju u Sremskoj Mitrovici se povećava, a otvaranjem podregije očekuje se dalji porast članstva. Članovi ove organizacije imaju mnoge pogodnosti, uključujući mogućnost razmene profesionalnih iskustava sa kolegama iz drugih zemalja, sportska druženja i povoljne cene smeštaja u IPA kućama širom sveta.
„IPA aktivno pruža podršku članovima. Službenici članovi IPA Srbije, ukoliko se suoče sa problemom, mogu se obratiti kancelariji IPA u toj zemlji, gde će dobiti adekvatnu pomoć“, naglasio je Dronić.

„Ovo su samo neke od beneficija koje članovi IPA mogu da ostvare.Za do sada urađeno zahvalan sam na ogromnoj ličnoj podršci predsedniku NS IPA Srbija pukovniku prof dr Nebojsi Panteliću, PU Sremska Mitrovica i gradu Sremskoj Mitrovici u relizaciji svih budućih planova vezanih za kancelariju U Sremskoj Mitrovici“, dodaje Dronić.

Jedan od značajnih koraka za srpsku policiju biće i Svetski kongres IPA koji će se održati 2027. u Beogradu, gde će najuticajnije članice sveta posetiti Srbiju.
Ova nova kancelarija predstavlja značajan doprinos policijskoj profesiji i otvara vrata za saradnju sa kolegama širom sveta.

Možda Vam se svidi i