Škola fudbala Olimpiko iz Jarka sjajno predstavila grad na turniru „Novogodišnja Radost“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Škola fudbala Olimpiko iz Jarka ponosno se istakla na nedavno održanom turniru „Novogodišnja Radost“ u organizaciji Sportskog kluba Ruma u Rumi. Sa tradicijom dugom 17 godina, ovaj turnir privukao je brojne talentirane ekipe iz različitih gradova, a Škola fudbala Olimpiko predstavljala je opštinu Sremska Mitrovica na izuzetan način.

Nenad Petrović, osnivač i glavni trener škole, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima na turniru. „Svake godine učestvujemo na ovom prestižnom takmičenju, a ovog puta smo prijavili čak šest ekipa u različitim godištima. S ponosom ističemo da smo sa pet generacija postigli zapažen uspeh osvojivši jedno od prva tri mesta. Moram da napomenem da svake godine učestvujemo na ovom turniru koji organizuje Petar Stolić. Turnir ima tradiciju dugu 17 godina i na njemu su kao deca učestvovali neki sad već afirmisani i poznati igrači. Prijavili smo 6 ekipa u isto toliko godišta (2011., 2012., 2013., 2014., 2015. i 2016.), a sa pet generacija smo osvojili jedno od prva tri mesta. Tri puta bronzanu medalju, a dva puta srebrnu. Uspeh je veći, ako znamo da su ekipe učesnice bile iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Šida, Rume, Obrenovca, Beške)“, izjavio je Petrović.

Škola fudbala Olimpiko osvojila je tri bronzane medalje i dve srebrne, dok su dečaci iz generacije 2016. istakli poseban podvig, dolazeći do finala sa svim pobedama, iako su mnogi od njih rođeni godinu dana kasnije, što predstavlja izuzetan uspeh u mlađem uzrastu.

Ova škola, koja je osnovana pre osam godina, trenira decu u pet različitih sela opštine Sremska Mitrovica i Ruma. Treninge sprovode u fiskulturnim salama osnovnih škola, a kada vremenski uslovi dozvole, na travnatim terenima lokalnih fudbalskih klubova. Važno je napomenuti da škola okuplja decu iz ukupno 12 sela, uključujući Nikince, Vitojevce, Klenak, Grabovce, Vognje, Budjanovce, Šuljmo, i druge.

Ovaj uspeh potvrđuje predanost trenera i zalaganje mladih fudbalskih talenata, stavljajući Školu fudbala Olimpiko u središte pažnje kao jednog od predstavnika sportskog duha opštine Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i