San Remo Dance Now 2024: Eleonora Jokić Runtić osvojila Svetski plesni festival

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – San Remo, poznat kao grad festivala, ove godine je bio domaćin prestižnog događaja – Dance Now plesnog festivala. Dana 11. maja, ekipe iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Egipta i drugih zemalja okupile su se s ciljem da na najlepši način predstave svoje kulturno nasleđe i svoje gradove. Među učesnicima, istakla se i Eleonora Jokić Runtić, članica Studia modernog i klasičnog baleta „Olena“ iz Sremske Mitrovice.

Eleonora je u prethodnom periodu posvetila veliki trud pripremajući se za ovaj festival, težila je da se istakne svojom novom koreografijom nazvanom „Potera“. Njeno izvođenje na sceni bilo je neodoljivo, osvojilo je srca stručnog žirija i na kraju joj donelo prvo mesto, uz dodatnu specijalnu nagradu – besplatnu kotizaciju za Pariz Dance Now 2025.

Ova talentovana mlada plesačica, koja je već nekoliko puta osvajala nagrade za svoj klub i grad, zahvaljujući podršci svoje porodice, ostvarila je svoj san o učešću na ovom prestižnom festivalu.

Slobodno vreme koje je Eleonora provela zajedno sa svojim koreografom Olenom Rimac i trenerom Željkom Rimac iskoristili su za uživanje u obilasku italijanskog grada Đenove, francuskih gradova Kana i Nice, kao i Kneževine Monako. Ova nezaboravna iskustva obogatile su njeno putovanje i ostavile neizbrisiv utisak.

Eleonora Jokić Runtić još jednom je potvrdila svoj talenat i strast prema plesu, predstavljajući Sremsku Mitrovicu na globalnoj plesnoj sceni.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar