Revijalno kolo lige Vojvodine u boksu održano u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tačno dve godine prošlo je od kada je Bokserski klub „Srem”, uz snažnu podršku Grada Sremska Mitrovica i Bokserskog saveza Srbije, preseljen u moderne trening prostorije. Od tada, klub neumorno radi na popularizaciji boksa kao plemenitog sporta i razbijanju predrasuda o njemu kao agresivnom sportu.

Bokseri iz ovog kluba su na različite načine dokazali da je boks sport za sve – za decu, mlade i pripadnice lepšeg pola. „Boks za sve” je postao moto kluba, a to potvrđuje i podatak da od ukupno 50 članova, čak 10 su devojčice.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, ističe da su bokseri u tome i uspeli. Prošle godine je organizovana bokserska revija u Hali „Pinki” pod upravo ovim nazivom, a Samardžić je pozvao mitrovačku omladinu da se pridruže ovom sportu koji je koristan za razvoj kondicije, brzine, izdržljivosti, ali i mentalne snage. „Za bavljenje boksom potrebni su samo par dobrih rukavica, dobar trener i dobra volja”, poručuje Samardžić.

Dušan Klincov, trener BK „Srem”, dodaje da se na današnjem revijalnom kolu lige Vojvodine takmiče bokseri svih generacija, ističući da je najmlađa takmičarka dvanaestogodišnja devojčica Len. Klincov veruje da će ovaj prikaz boksa privući nove mlade bokserčiće u njihov klub.

Revijalno kolo lige Vojvodine, koje je BK „Srem” organizovao u areni Žitnog trga, okupilo je veliki broj takmičara. Čak 60 boksera se pogledalo oči u oči, ukrstilo rukavice i priredilo bokserski spektakl kakav Mitrovčani dugo nisu imali priliku da vide, posebno ne pod vedrim nebom.

Ovaj događaj je još jednom potvrdio posvećenost Bokserskog kluba „Srem” u popularizaciji boksa i doprinosu sportskoj kulturi grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i