Rekordan broj posetilaca u Sremskoj Mitrovici u 2023. godini

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica beleži impresivan rast turizma tokom 2023. godine, sa značajnim povećanjem broja posetilaca na najpoznatijim turističkim destinacijama.

Jedan od najprestižnijih lokaliteta, Carska palata, privukla je pažnju 15.000 turista, dok je Specijalni rezervat „Zasavica“ nadmašio očekivanja sa čak 25.000 posetilaca. Nezaobilazna destinacija za ljubitelje prirode, „Zasavica“, pokazala se kao magnet za turiste sa svojim bogatstvom biljnog i životinjskog sveta.

Nezaobilazan deo turističke ponude su i kulturološki lokaliteti. Galerija „Lazar Vozarević“ je privukla 8.000 posetilaca, dok je Muzej Srema bio domaćin 12.826 gostiju tokom godine. Ovi kulturni centri predstavljaju bogatstvo kulturne baštine ovog područja i kontinuirano privlače znatiželjne posetioce.

Pored toga, Sremska Mitrovica je postala omiljena destinacija za školske ekskurzije, beležeći impresivnih 15.000 poseta školskih grupa u Specijalnom rezervatu „Zasavica“.

Uz rast turističke aktivnosti dolazi i ekonomska korist za grad, što pokazuje da se turizam sve više razvija kao važan sektor u lokalnoj ekonomiji Sremske Mitrovice. Ovi podaci ne samo da odražavaju turistički potencijal ovog grada, već i njegovu sve veću atraktivnost među posetiocima iz zemlje i inostranstva.

Možda Vam se svidi i