Promocija romana „Žuti orao“ u Art klubu Sirmiumart

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U prostorijama Art kluba, Centra za kulturu „Sirmiumart“, 4. aprila 2024. godine, održana je svečana promocija romana „Žuti orao“, autora Vitomira Mitrovića iz Valjeva. Promociju su organizovali udruženje SUBNOR Laćarak i „Sirmium grad dece“.

U prepunoj sali Art kluba, posetiocima su se obratili autor romana, Vitomir Mitrović, i recenzent profesor Viktor Radun Teon. Mitrović je prisutnima predstavio prvi i drugi deo svog dela, otkrivajući detalje o inspiraciji i procesu pisanja, dok je profesor Radun Teon analizirao književne kvalitete i značaj ovog romana.

Prisutne je pozdravio gospodin Dejan Umetić, direktor Arhiva Srema i predsednik SUBNOR Laćarak, istakavši značaj promocije kulturnog stvaralaštva i sećanja na istorijske događaje. Gospođa Sandra Štetina, predsednica Udruženja „Sirmium grad dece“, bila je voditelj programa i ujedno pozdravila prisutne, ističući važnost podrške mladim talentima i promociji književnosti među najmlađima.

Roman „Žuti orao“ već je stekao veliku pažnju ljubitelja književnosti, a ovom promocijom dodatno je potvrđen njegov značaj i kvalitet. Ovaj događaj još jednom je pokazao da lokalna zajednica podržava i ceni kulturno stvaralaštvo i da ima veliki interes za književna dela koja prenose važne poruke i vrednosti.

Možda Vam se svidi i