Predavanje u Muzeju Srema: Imperator Marko Aurelije je umro u Sirmijumu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Muzej Srema poziva sve ljubitelje istorije na jedinstveno predavanje koje će se održati u nedelju, 17. marta, s početkom u 16 časova. Ovoga puta, posetioci će imati priliku da se upuste u fascinantni svet antičkog Rimskog carstva kroz priču o životu i vladavini imperatora Marka Aurelija.

Jedan od najznačajnijih vladara u istoriji Rimskog carstva, Marko Aurelije, ostavio je dubok pečat svojom mudrošću, filozofskim učenjima i vojničkim podvizima. Međutim, njegova smrt ostaje obavijena misterijom i intrigom. Muzej Srema će vas provesti kroz zanimljivu priču o poslednjim danima ovog velikog vladara, istražujući istorijske činjenice i legende koje su okruživale njegovu smrt.

Ulaz na predavanje je slobodan, te pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u ovoj edukativnoj avanturi kroz prošlost. Prisustvo će oplemeniti stručnjaci iz oblasti antičke istorije, koji će deliti svoje znanje i strast prema ovom važnom periodu ljudske civilizacije.

Ne propustite priliku da saznate više o životu i nasleđu imperatora Marka Aurelija na jednom od najinteresantnijih predavanja u Muzeju Srema. Vidimo se u nedelju!

Možda Vam se svidi i