Najavljeni projekti Grada Sremska Mitrovica za naredne tri godine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema Građanskom vodiču kroz budžet, Grad Sremska Mitrovica planira projekte za narednu godine, čija je ukupna vrednost nešto manja od 4,4 milijarde dinara. Ovi projekti obuhvataju različite oblasti, od infrastrukture i zdravstva do kulture i obrazovanja, s ciljem unapređenja životnog standarda građana.

Jedan od ključnih projekata je izgradnja hale i linije za separaciju u Regionalnom deponiji „Srem-Mačva“, čija je vrednost planirana na 4.995.000 dinara. Ova investicija ima za cilj poboljšanje sistema upravljanja otpadom i zaštite životne sredine.

Takođe, značajna sredstva su opredeljena za rekonstrukciju Opšte bolnice, izgradnju kapela u mesnim zajednicama, kao i izgradnju i održavanje sportske infrastrukture. Ovi projekti imaju za cilj unapređenje zdravstvene i sportske ponude u gradu, pružajući građanima moderne i funkcionalne objekte.

Jedno od ključnih ulaganja u 2025 i 2026. godini odnosi se na izgradnju vrtića u Mačvanskoj Mitrovici i Maloj Bosni, kao i rekonstrukciju vrtića „Maslačak“.

Dodatno, planira se i dogradnja objekta dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kao i rekonstrukcija zgrade pozorišta „Dobrica Milutinović“, što će doprineti poboljšanju uslova za decu sa posebnim potrebama i razvoj kulturnih sadržaja u gradu.

Građanski vodič kroz budžet pogledajte OVDE

Možda Vam se svidi i