Počela naplata putarine na deonici Ruma-Šabac

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Od juče je počela naplata putarine na auto-putu od Rume do Šapca, saopštili su Putevi Srbije.

Ovo preduzeće je, kako je saopšteno, takođe, obavilo reviziju dužina deonica pod naplatom u skladu sa Referentnim sistemom mreže državnih puteva što će, kako je ukazano, uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine.

Povećanje naknade za korišćenje putnih pravaca: „Putevi Srbije“ Uvode nove cene za naplatu putarine – Ozon Media

Sredinom oktobra, vozači su prvi put vozili deonicu dugu 24,6 kilometara novog auto-puta Ruma-Šabac. Sa šest nadvožnjaka, osam mostova i tri petlje – Ruma, Hrtkovci i Drenovac, ova nova saobraćajnica obećava da će poboljšati putovanje između ova dva grada. Međutim, putarine na ovom auto-putu će biti uvedene od 1. januara 2024. godine.

Trasa auto-puta zaobilazi naselja Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak. Naplata putarine će biti aktivna na svim segmentima ovog puta. Kada se završi deonica do Šapca, putnici će se suočiti s magistralom do Loznice, stvarajući ukupnu dužinu od Rume do Loznice od 78 kilometara.

Ovaj put povezuje oko 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, nudeći najkraću vezu između Beograda i Novog Sada s Republikom Srpskom i ostatkom Bosne i Hercegovine preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovića ćuprija) i dalje prema Bijeljini ili graničnog prelaza Trbužnica kod Loznice.

Projekat putnog pravca Ruma-Šabac podeljen je na tri deonice: auto-put Ruma-Šabac, most preko reke Save, i brza saobraćajnica Šabac-Loznica.

Putarine se naplaćuju na tri naplatne stanice: „Ruma“ sa 11 prolaza, „Hrtkovci“ sa pet prolaza, i „Šabac“ sa osam prolaza.

Beograd – Šabac, putarina je 270 dinara,
Beograd – Ruma, iznos putarine je 170 dinara,
Ruma – Šabac, cena putarine 100 dinara

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Dragisa 02.01.2024. - 8:39 pm

Ruma Beograd- putarina 300 din,a ne 270 kao sto ste objavili

Komentari su zatvoreni.