Povećanje naknade za korišćenje putnih pravaca: „Putevi Srbije“ Uvode nove cene za naplatu putarine

Od strane Ozon
0 komentar

Od prvog januara ove godine, vozači će osetiti promene u naplati naknade za korišćenje putnih objekata širom Srbije, najavljujući povećanje za prelazak preko mostova, vijadukata i tunela.

„Putarine Srbije“ najavljuju novi obračun putarine, u kojem će se visina naknade po pređenom kilometru povećati za 50 odsto za mostove i vijadukte, dok će za tunele to povećanje iznositi čak 100 odsto. Ova promena će uticati na vozače koji koriste ove puteve, a njihova primena počinje od prvog dana nove godine.

Pored toga, od istog datuma, putarina će se naplaćivati i na novim deonicama auto-puteva Moravski koridor, do privremene čeone naplatne stanice Koševi, kao i na auto-putu Ruma – Šabac.

U cilju pravičnijeg sistema naplate, JP „Putevi Srbije“ sproveo je reviziju dužina deonica koje podležu naplati putarine, što će rezultirati određenim korekcijama u cenovnicima za naplatu putarine.

Osim povećanja naknada, uvode se i popusti za određene kategorije vozača. Korišćenje studentskih kartica donosi popust od dva odsto, penzionerske kartice pružaju popust od tri odsto, dok vlasnici električnih vozila mogu ostvariti popust od čak 10 odsto. Međutim, primena ovih popusta će biti moguća isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.

JP „Putevi Srbije“ navode da su napravili reviziju dužina deonica pod naplatom, što će uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine.

Dodaju i da se uvode popusti za korisnike studentskih kartica od dva odsto, penzionerskih kartica od tri odsto, kao i za vlasnike električnih vozila od 10 odsto, čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.

Možda Vam se svidi i