Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ obeležila Dan planete Zemlje radnom akcijom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U susret Danu planete Zemlje, Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ organizovala je veliku radnu akciju sređivanja školskog dvorišta. Akciju je podržala i sprovela direktorica škole, Marija Han, koja je istakla važnost praktičnog uključivanja dece u aktivnosti koje promovišu ekološku svest.

„Verujemo da je najefikasniji način razvijanja ekološke svesti kod dece njihovo aktivno učešće u konkretnim aktivnostima uređenja i očuvanja sredine u kojoj svakodnevno borave“, izjavila je direktorica Han.

U akciji sređivanja dvorišta učestvovali su svi učenici škole zajedno sa svojim učiteljima, odeljenskim starešinama i ostalim nastavnicima. Ovo je prilika da se učenici direktno angažuju i prepoznaju značaj očuvanja prirode i životne sredine.

Osim što je ova akcija doprinela lepšem izgledu školskog dvorišta, ona je takođe poslužila kao odličan primer deci kako zajedničkim snagama mogu da doprinesu očuvanju i unapređenju životne sredine.

Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ nastavlja sa aktivnostima koje promovišu ekološku svest među svojim učenicima, s ciljem da ih podstakne na odgovorno ponašanje prema prirodi i životnoj sredini.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar