“Olimpijadom za tate” PU Stonogica obeležila DAN PLANETE ZEMLJE

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Deca i roditelji obeležili su Dan planete Zemlje atletskom stadionu manifestacijom pod nazivom “Olimpijadom za tate”.

Predškolska ustanova “Stonogica” je obeležila Dan planete Zemlje, tradicionalnom , već dvanaestom po redu “Olimpijadom za tate”, koja se održala na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici.

„Prvobitna ideja bila je da uključimo očeve u obeležavanje Dana planete Zemlje. U toku vrtićkog života, u sve aktivnosti uključujemo mame, kao što su izrada kostima za praznike, novogodišnje radionice i druge aktivnosti. Želeli smo da na neki način očeve uključimo u život i rad dece u vrtiću, i to je bio osnovni motiv da se ova ideja realizuje. U prvoj godini nismo ni očekivali da će ovo postati tradicija, ali već sledeće godine zbog velikog interesovanja i pitanja kada će biti sledeći događaj, nastavili smo sa organizacijom. Sada smo stigli do 12. godine ovog događaja. Ova manifestacija ima i ekološki i humanitarni karakter. Tokom trajanja olimpijade, uključujemo decu u prodaju ekoloških proizvoda. Od prikupljenog novca, deo sredstava koristimo za ozelenjavanje stadiona, dok drugi deo novca usmeravamo na pomoć deci kojima je potrebna“, rekla je Vesna Stanimirović iz Predškolske ustanove „Stonogica”.

„Drago mi je što sam deo ovog divnog projekta i što zajedno sa ustanovom ‘Stonogica’ organizujemo ovu olimpijadu svake godine na Dan planete Zemlje na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Ova manifestacija je posebna zbog dece koja su u centru pažnje, ali i zbog sjajne ideje da deca bodre svoje roditelje. Danas smo imali takmičenje u disciplinama bacanja kugle i skoka u dalj, na osnovu kojih ćemo proglasiti pobednika. Mislim da svako dete treba da ima uzor u oba roditelja, a ovom prilikom očevi su uzor svojoj deci tokom takmičenja.“ – izjavio je Vedran Samac, bacač koplja i član kluba „Zvezda“.

Međunarodni Dan planete zemlje,  koji se obeležava u 150 žemalja sveta obeležen je i u Sremskoj Mitrovici, u  organizaciji predškolske ustanove “Stonogica”. Obeležavanjem ovog dana želimo  da se ojača svest i poštovanje prema prirodi i zato učimo decu i mlade da poštuju prirodu – poručuju iz “Stonogice”.

Olimpijadu na Dan planete Zemlje ispratila je i gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović. Manifestaciju je podržao i Vedran Samac, prijatelj ove inicijative od njenih početaka. Samac je zadužen za određivanje atletskih disciplina i za dodelu medalja.

„Olimpijadu je ispratila i gradonačelnica Sremske Mitrovice. Vedran Samac je prijatelj naše manifestacije i sa nama je od prve godine. On određuje atletske discipline i na kraju deli medalje. Podržala nas je danas i gradonačelnica. Drago mi je da nas podržava i grad i da je ova manifestacija postala tradicija u gradu,“ izjavila je Vesna Stanimirović. „Ova manifestacija je godinama uspešno održavana na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici, a njena svrha je promocija sporta među decom i jačanje porodičnih veza kroz zajedničko bodrenje i učešće roditelja u sportskim disciplinama.“

„Ovo je drugi put da pratim takmičenje na kome učestvuje moj sin Mateja. Rado se odazivam ovakvim događajima jer smatram da je to lep primer za decu. Ovde deca nauče timski duh, a Matej mi je obećao da će mi i on dodeliti medalju ako osvojim jednu na takmičenju. Organizacija je odlična, za decu je ovakva manifestacija i više nego dobra i ja sam srećan što se nalazim ovde,“ izjavio je Milan Kovačević.

Kao ekološka predškolska ustanova, svakodnevno se kroz vrtićke aktivnosti bavimo širenjem svesti o značaju planete Zemlje i čitavog eko – sistema. Na ovaj način , kroz olimpijadu širili smo svest i o samom značaju bavljenja sportom. 

Roditelji su se takmičili u nekoliko disciplina, bacanje vorteksa, skok u dalj,… Odziv je bio velik. Navijalo se za tate iz sve snage! 

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar