Od maja sa 371.614 na 500.000 za prvo dete

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je značajno povećanje finansijske podrške roditeljima kao deo novih mera za podsticanje nataliteta. Od aprila ili maja ove godine, država će povećati iznos roditeljskog dodatka na 500.000 dinara za rođenje prvog deteta.

Ova najava dolazi u sklopu predstavljanja programa „Skok u budućnost – Srbija Expo 2027“, gde je predsednik Vučić istakao potrebu za unapređenjem demografske slike zemlje kroz konkretnu finansijsku podršku roditeljima. Pored toga, majke koje rode drugo dete dobiće 600.000 dinara.

„Država će od aprila ili maja ove godine za rođenje prvog deteta izdvajati 500.000 dinara, za drugo dete 600.000, a za treće i četvrto dete biće još ozbiljnija finansijska pomoć“, rekao je Vučić.

Ove mere su deo šire strategije kojom država želi da podrži porodične vrednosti i poveća natalitet. Roditelji će takođe nastaviti da imaju pravo na roditeljski dodatak za drugo, treće i četvrto dete, s tim da će iznosi biti još značajniji, prateći trend podrške porodičnom životu.

Pored finansijske podrške, država Srbija pruža i subvencije majkama pri kupovini stana ili izgradnji kuće.

Možda Vam se svidi i