Kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca

Od strane Ozon
0 komentar

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da nema nagoveštaja da ćemo u narednom periodu imati bilo kakve veće snežne padavine i da nas do kraja meseca očekuje toplije vreme sa maksimalnim temperaturama između 10 i 12 stepeni.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, ukazao je da bi nešto hladniji period od nekoliko dana usledio između 5. i 10. februara.

Nedeljko Todorović upozorava da bi sutra u jutarnjim satima moglo doći do pojave ledene kiše na području Vojvodine, zapadne Srbije i okolini Beograda.

U sredu i četvrtak promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura između 10 i 12 stepeni.

– U sredu i četvrtak, verovatno, možda i u nekim nižim predelima, negde i do 10-12 stepeni, na planinskim predelima biće oko nule, na primer, na Zlatiboru, čak i možda 3-4 stepena iznad nule. U četvrtak i subotu malo kiše i malo snega na planinama, ali to su tolike male količine padavina da se skoro ne bi ni primetile. Tako da mislim da do kraja januara nekih ozbiljnih snežnih padavina u planinskim predelima neće biti – kazao je Todorović i dodao da u većem delu Srbije, skoro i da nema snežnog pokrivača,  „a i to malo gde ga ima, istopiće se danas i sutra, pošto će da otopli malo“. 

Sremska Mitrovica

I u Sremskoj Mitrovici toplije, sa temperaturama koje će u četvrtak preći 10. podeok.

U petak i subotu temperature u plusu sa maksimalnih 9°C. U narednih deset dana temperature će se kretati od sedam do 13 stepeni.

Izvori: RTS, Ozon Media

Možda Vam se svidi i