Na obali Save, ali kao more: Plaža u Sremskoj Mitrovici koju ovog leta morate posetiti!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, poznata kao Brioni, već decenijama je omiljeno letnje odredište Mitrovčana. Njena popularnost, međutim, ne zaustavlja se na lokalnom nivou. Zahvaljujući epitetu jedne od najlepših plaža u Srbiji, proteklih godina zabeležen je sve veći broj posetilaca iz drugih gradova, pa čak i iz inostranstva.

Brioni su nastali još pre Drugog svetskog rata, kada je jedan Mitrovčanin odlučio da ograđeni deo zemljišta uz obalu ispuni peskom i stvori pravu plažu. Danas, to je mesto dobrog provoda i oaza odmora sa bogatim sadržajima sportskih, rekreativnih i ugostiteljskih objekata.

Plaža nudi širok spektar sadržaja za sve uzraste. Od udobnih ležaljki, modernih toaleta, osvežavajućih tuševa i prostranih kabina za presvlačenje, do raznovrsnih restorana i drugih ugostiteljskih objekata. Plaža može da primi do 5000 posetilaca, a tu su i tereni za fudbal, odbojku i košarku. Tokom dana, spasilačka ekipa brine o sigurnosti kupača.

Za ljubitelje rekreacije tu su teretana na otvorenom, tereni za košarku i odbojku na pesku, kao i brojni sadržaji za najmlađe.

Pored standardnih sadržaja, ove godine će ponovo biti organizovan bioskop na otvorenom, OCR trka, i drugi sportski i zabavni sadržaji u okviru manifestacije „Leto na Savi“. Gradske komunalne službe svake godine pažljivo pripremaju plažu, pružajući sve više aktivnosti za posetioce.

Šta nas sve očekuje tokom leta u Sremskoj Mitrovici?

Sremska Mitrovica će u avgustu postati centar festivalskih i koncertnih dešavanja, gde će biti domaćin raznovrsnih događaja, od međunarodnih festivala do koncerata i proslava vina. Grad će biti prepun kulturnih aktivnosti, nudeći neprekidan doživljaj zabave za svoje stanovnike i posetioce.

U velikom stilu počinje mesec jun, a u toku leta osim raznih dešavanja na Gradskoj plaži i uživanju u letu, grad Sremska Mitrovica je i domaćin dugo očekivane smotre folklora, koju Mitrovčani željno iščekuju. Ovaj festival, koji se održava u prvoj polovini avgusta, predstavlja bogato kulturno nasleđe regiona i privlači učesnike i gledaoce iz bliže i dalje okoline.

Sremska Mitrovica će i ove godine biti domaćin popularnog festivala „Art Front„, koji će se održati na hipodromu.

Festival „Art Front“ je jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Sremskoj Mitrovici, privlačeći ljubitelje umetnosti i muzike iz cele zemlje. Organizacija je trenutno u punom jeku, a kako leto stiže tek u junu, ima dovoljno vremena za finalizaciju detalja i objavu liste izvođača.

Prošlogodišnji festival je bio veoma uspešan, sa raznovrsnim muzičkim i umetničkim programima koji su privukli veliki broj posetilaca. Ove godine, organizatori planiraju da nadmaše prošlogodišnja očekivanja sa još više sadržaja i aktivnosti.

Stereo MC’s, Buč Kesidi, Konstrakta, Letu Štuke i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu u Sremskoj Mitrovici – Ozon Media

Festivala vina, proslave vinogradarske i vinarske tradicije ovog kraja, dešava se u avgustu i privlači posetioce iz svih krajeva Srbije. Ovaj festival okuplja vinarije iz okruženja, goste iz dalekih zemalja i poznavaoce vina, nudeći priliku da uživaju u vrhunskim vinima i iskuse ukuse regiona. Festival vina stvara prazničnu atmosferu, uz živu muziku, kulinarske užitke i radosna druženja koja pokazuju duh grada.

Vinski park 2024: Najveća vinska manifestacija u Srbiji u avgustu u Sremskoj Mitrovici – Ozon Media

Jedan od vrhunaca meseca je međunarodno priznati Srem folk fest. Ovaj događaj, koji se održava u avgustu, dočekuje učesnike iz celog sveta, prikazujući različite narodne tradicije i zadivljujuće nastupe. U organizaciji Centra za kulturu Sirmijumart, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, Srem folk fest se pridržava najviših standarda Međunarodnog saveta organizacija za festivale folklora (CIOFF). Festival se održava na bini na otvorenom, usred veličanstvenih rimskih ruševina Žitnog trga, stvarajući jedinstven i očaravajući ambijent.

Leto u Sremskoj Mitrovici nudi kulturno iskustvo bez premca, gde grad oživljava živahnom energijom festivala, koncerata i očaravajućeg Festivala vina. Vreme je za lokalno stanovništvo i posetioce da se urone u bogatu tradiciju, umetničke izraze i ukuse koje grad može da ponudi.

Jedno je sigurno – ovo leto u Sremskoj Mitrovici se ne sme propustiti. Pripremite se za nezaboravno leto puno umetnosti, muzike i dobre zabave!

Možda Vam se svidi i