Ministarstvo odbrane otvara konkurs za stipendije za đake medicinskih škola

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo odbrane Srbije je raspisalo konkurs za dodelu 43 učeničke stipendije za školsku 2024/25. godinu, namenjene učenicima treće i četvrte godine srednjih medicinskih škola. Stipendije su otvorene za sve učenike čije škole imaju osnivača u Srbiji, pokrajini ili lokalnoj samoupravi.

Kandidati koji redovno ostvaruju vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju mogu se nadati mesečnoj podršci u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara. Stipendije su dostupne za obrazovne profile medicinski tehničar – opšti smer, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i zdravstveni negovatelj.

Pored finansijske podrške, stipendisti će imati priliku da nakon završetka školovanja budu primljeni u radni odnos kao civilna lica u Beogradu. Pre stupanja u radni odnos, obaveza je obavljanje pripravničkog staža i polaganje državnog stručnog ispita.

Rok za prijavljivanje je 30. septembar, a detalje konkursa možete pronaći na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Srbije. Detalji uslova konkursa dostupni su OVDE.

Možda Vam se svidi i