Mitrovčani, našoj sugrađanki je potrebna naša pomoć: Aleksandra se bori, a mi zajedno možemo pomoći!

Od strane Ozon
0 komentar

Strmska Mitrovica – Aleksandra Dinić (27) iz Sremske Mitrovice boluje od visokogradnog difuznog glioma. Neohodno je što pre nastaviti lečenje u inostranstvu i vreme je od presudnog značaja.

Da li ste se ikada vozili rolerkosterom? Adrenalin, neočekivani zaokreti, pa onda malo lagane vožnje taman da se malko opustite, pre nego što vam se u sledećem momentu opet sledi krv u žilama, jer visite naglavačke i ne znate u kom momentu ćete se sjuriti dole i šta vas čeka.

Tako je izgledalo naših proteklih šest meseci. Svu svoju energiju i vreme smo usmerili na to da prezivimo rolerkoster uspona i padova koje Aleksandrina bolest nosi sa sobom. Iz potpune nepokretnosti, malaksalosti, koja je trajala mesec i po dana, Aleksandra je u jednom mometu stala na noge. Zatim smo imali jedan mirniji period, putovali smo na svakih mesec dana u Nemačku na terapije, da bi pre mesec i po dana stanje krenulo da se pogoršava, i u ovom momentu Aleksandra je potpuno vezana za krevet bez mogućnosti da pomera levu polovinu tela, napisala je Nataša, sestra Aleksandre Dinić.

Šta se dešava? Tumor je počeo da se ponaša drugačije, da se grupiše i samim tim da pravi problem, napisala je Aleksandrina sestra Nataša. Međutim, otvorila se mogućnost da se Aleksandra operiše u Turskoj, da joj se odstrani 50% tumora i ugradi cevčica preko koje bi joj se nakon operacije ubrizgavala terapija u preostali, neoperabilni deo tumora.

Stupili smo u kontakt sa vrhunskim stručnjacima iz Turske i Izraela kako bi nam pomogli i pokušali da „odglave“ Aleksandru iz pozicije u kojoj se trenutno nalazi, a u kojoj ne može i ne sme dugo da ostane. Oni su samo deo spasilačke ekipe koji samo čekaju zeleno svetlo da krenu u akciju. Drugi deo spasilačke ekipe ste vi! – Napisala je Nataša na svom fejsbuk profilu.

„Da nije bilo vaše pomoći, mi bi ostali zaglavljeni na prvom usponu. Uvek ste bili tu da nas pogurate kada nam je bilo najpotrebnije. Ovakve apele sam pisala samo kada je to bilo stvarno neophodno, a ovo je jedan od tih momenata, do sada najkritičniji. Udružimo se još jednom, najsnažnije, da poguramo Aleksandru na najtežem životnom usponu“.

U maju mesecu 2022. godine Aleksandra odlazi na magnetnu rezonancu zbog sve učestalijih i intenzivnijih glavobolja. Magnetna rezonanca pokazuje veliku promenu na mozgu nakon čega je hitno hospitalizovana. Aleksandri je u junu mesecu 2022. godine na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet uzorak za patohistološku analizu. Nakon par nedelja analiza je pokazala da se radi o visokogradnom difuznom gliomu, koji nažalost nije operabilan. Dodatne genetske analize rađene u inostranstvu su pokazale da se radi o zloćudnom karcinomu – Glioblastomu WHO gradus 4.

SMS 1360 na 3030
Uplata na dinarski račun:160-6000001468223-53
Uplata na devizni račun: 160-6000001468323-44
IBAN: RS35160600000146832344
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Možda Vam se svidi i