Katarina Tomić osvojila zlatnu medalju na Šampionatu Vojvodine u džudou

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Stepanovićevu, pod organizacijom Džudo kluba Omladinac, održan je ovogodišnji Šampionat Vojvodine za juniore i starije poletarce. Na takmičenju je učestvovalo 300 takmičara iz 31 kluba, a borbe su se odvijale na četiri borilišta.

Džudo klub Sirmium iz Sremske Mitrovice predstavio se u obe konkurencije. Među starijim poletarcima istakla se Milana Vidović, koja je u kategoriji do 28 kg osvojila bronzanu medalju.

Međutim, prava zvezda takmičenja bila je juniorka Katarina Tomić iz istog kluba, koja je ubedljivo osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji do 48 kg. Katarina je ove godine postala seniorski vicešampion Srbije, što predstavlja njen najveći uspeh u karijeri. Pokušavajući da se takmiči u višoj kategoriji, Katarina je uvidela da joj ona ne odgovara i odlučila se vratiti u svoju prirodnu kategoriju. U ovoj kategoriji, ona apsolutno dominira, a uz pravilnu i kontrolisanu ishranu uspešno održava kilažu i postiže fantastične rezultate.

Poverenje sudijske organizacije zaslužili su i dvojica nacionalnih sudija iz Džudo kluba Sirmium – Nikola Zeljković kao kontrolor na šampionatu i Borislav Matić, koji su se odlično snašli u ulozi sudija na ovom prestižnom takmičenju.

Ovim uspehom Katarina Tomić potvrdila je svoj talent i posvećenost džudou, dok je Džudo klub Sirmium još jednom dokazao da je jedan od najperspektivnijih klubova u Vojvodini.

Foto Nenad Vukolic Judo klub Sirmium

Možda Vam se svidi i