Izborna komisija Grada Sremska Mitrovica uspostavila procedure za podnošenje izbornih lista

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na sednici održanoj 27. aprila 2024. godine, Izborna Komisija Grada Sremska Mitrovica usvojila je odluku koja se odnosi na proceduru podnošenja izbornih lista kandidata za odbornike Skupštine Grada Sremska Mitrovica. Odluka, zasnovana na relevantnim zakonskim odredbama, ima za cilj osigurati transparentnost i pravilnost izbornog procesa.

Prema smernicama, propisani su obrasci koji su neophodni za podnošenje izborne liste kandidata. Ovi obrasci uključuju izbornu listu kandidata za odbornike, saglasnost kandidata za odbornika, izjavu birača da podržava izbornu listu, spisak birača koji podržavaju izbornu listu, te saglasnost za korišćenje ličnog imena fizičkog lica u izbornoj listi.

Važno je istaći da će overene izjave birača biti smatrane valjanima čak i u slučaju omaški prilikom popunjavanja obrazaca, pod uvetom da se jasno utvrdi kojoj izbornoj listi je podrška pružena. Također, spisak birača koji podržavaju izbornu listu bit će organiziran po abecednom redu prezimena birača, a u elektronskom obliku sadržaće će i podatke o ovlašćenom overitelju.

Pored navedenih procedura, podnosioci izborne liste dužni su dostaviti dokumenta u skladu sa zakonskim propisima, a koja se odnose na izbor narodnih poslanika i finansiranje političkih aktivnosti.

Ova odluka Izborne Komisije Grada Sremska Mitrovica dostupna je javnosti putem veb-prezentacije Republičke izborne komisije i veb-prezentacije grada Sremska Mitrovica. Ona stupa na snagu od dana donošenja, osiguravajući pravilnost i transparentnost u izbornom procesu.

OdlukA Izborne komisije Grada Sremska Mitrovica OVDE

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar