Donacija medicinske opreme za Opštu bolnicu Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U krugu mitrovačke Opšte bolnice danas je održana svečana primopredaja značajne donacije medicinske opreme, koju su obezbedili ugledni donatori iz Sjedinjenih Američkih Država i lokalna humanitarna organizacija Caritas Sv. Anastazija Sremska Mitrovica.

Humanitarna organizacija iz SAD, LDS Charities Serbia, zajedno sa Caritasom, omogućila je nabavku medicinske opreme i aparata koji će biti od velike koristi za Službe neurologije i psihijatrije, kao i za odeljenje za palijativno zbrinjavanje i lečenje terminalnih stanja. Donacija obuhvata različite medicinske uređaje kao što su aspiratori, infuzione pumpe, antidekubitalni dušeci, invalidska kolica, hodalice, aparati za merenje tenzije, stalci za infuziju, setovi posteljine i mnogi drugi vitalni instrumenti.

„Zadovoljstvo nam je što smo opet u prilici da pružimo pomoć životima građana i pacijentima bolnice. Uspešna realizacija ovog projekta, kao i prethodna tri, pokazuje predanost naše organizacije i partnera u poboljšanju zajednice. Nastavićemo da radimo zajedno kako bismo doneli pozitivne promene u životima ljudi.“ – Direktori LDS Charities Serbia, Chad i Jeniffer Griffiths, i direktor mitrovačkog Caritasa Kristina Dragišić

„Danas smo ovde kako bismo primili veliku donaciju Caritasa iz Sremske Mitrovice i donatora iz Amerike, što je nastavak dugogodišnje saradnje koja datira još od 2003. godine. Ovo je treća velika donacija na kojoj smo veoma zahvalni“, rekao je po prijemu donacije v.d. direktora bolnice Prim. dr Dragan Malobabić, izražavajući posebnu zahvalnost Kristini Dragišić za nesebično zalaganje u realizaciji ove donacije.

Ova donacija predstavlja treću po redu veliku podršku Caritasa bolnici, čija je vrednost procenjena na preko 1.250.000 dinara. Tim povodom, danas će biti potpisan Ugovor o donaciji, dok će donatori su nagrađeni zahvalnicama za svoj nesebičan doprinos lokalnom zdravstvenom sistemu.

Ova inicijativa dodatno naglašava važnost humanitarnog rada i podrške zajednice u unapređenju zdravstvene zaštite i brige o pacijentima. Donacija medicinske opreme predstavlja konkretan primer solidarnosti i saradnje između različitih organizacija, čija je krajnja svrha poboljšanje kvaliteta života i zdravlja građana.

Možda Vam se svidi i