Dom Zdravlja Sremska Mitrovica organizuje besplatne preventivne preglede: Gde i u kom vremenskom periodu?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. aprila, pod sloganom „Moje zdravlje, moje pravo“, Dom Zdravlja Sremska Mitrovica u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje organizuje preventivne preglede na kardiovaskularne bolesti.

Pregledi će se obavljati u prostorijama Druge zdravstvene stanice (Petra Preradovića 2, Sremska Mitrovica), u nedelju, 7. aprila 2024. u periodu od 8 do 16 časova.

Pregledi će podrazumevati: EKG, merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i opšti pregled lekara. Na pregled mogu doći svi zainteresovani građani, a zdravstvena knjižica nije potrebna niti je potrebno zakazivanje.

U ponedeljak, 8.aprila 2024. aktivnosti povodom Svetskog dana zdravlja će biti nastavljene na Trgu Ćire Milekića i y Gradskom parku od 8 do 11 časova.

Organizatori događaja su Grad Sremska Mitrovica, Dom zdravlja Sremska Mitrovica, a biće uključeni i Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, mitrovački Crveni krst, Kancelarija za mlade i Medicinska škola „Draginja Nikšić“.

Na terasi Turističkog info centra vršiće se preventivni pregledi na kardio-metaboličke bolesti, pregledi stomatologa, pregledi nutricioniste sa savetom o zdravoj ishrani, biće izloženi i proizvodi učenika sa smera faramaceutski tehničar iz MŠ „Draginja Nikšić“ i organizovana dečja radionica „Osmehom do zdravlja, bojama do zabave“, kao i stomatološki pregledi za decu.

Preventivni pregledi su put ka očuvanju i unapređenju zdravlja pojedinca, a samim tim i društvene zajednice u celini. Ranim otkrivanjem poremećaja zdravlja omogućavamo i povoljan ishod lečenja.

Možda Vam se svidi i