Direktor EPS-a: Struja neće poskupeti ove godine

Od strane Ozon
0 komentar

Dušan Živković, direktor Elektroprivrede Srbije (EPS), izjavio je da ove godine neće biti povećanja cena električne energije.

„Nema osnova i razloga za povećanje cena električne energije ove godine,“ rekao je Živković u izjavi za Radio-televiziju Srbije. On je istakao da će cena struje ostati ista kao i do sada, uprkos raznim spekulacijama o mogućim poskupljenjima.

Živković je naglasio da trgovina električnom energijom unutar EPS-a ne predstavlja problem i da se potrošnja električne energije u Srbiji može pokriti iz sopstvenih kapaciteta. „U ovom periodu, naše potrebe za električnom energijom mogu se u potpunosti zadovoljiti iz domaće proizvodnje,“ dodao je on.

Elektroprivreda Srbije je na 30.000 adresa domaćinstava poslao obaveštenja gde ih poziva da ažuriraju podatke.

Proces digitalizacije kompletnog snabdevanja naših potrošača je u toku kroz i portal Uvid u račun i razne aplikacije koje su dostupne. One takođe zahtevaju i jednoznačnost podataka o svakom kupcu, kaže on.

Ažuriranje baze je nešto što u tom smislu moramo da uradimo da bi svaki potrošač kroz korišćenje aplikacije imao jednoznačan podatak o sebi i mogao da se prijavi da bi znao sve o svojoj potrošnji struje.

Prema njegovim rečima, najpraktičnije je doći i dostaviti potpisan ugovor.

Na pitanje o pogrešnim računima koje su građani dobili za električnu energiju, Živković je naveo da je EPS primio žalbe, ali je istakao da se radi o malom broju slučajeva. „Primili smo žalbe od građana, ali to predstavlja samo 0,19 odsto od ukupno 3,5 miliona potrošača,“ rekao je Živković.

Radio-televizija Srbije

Možda Vam se svidi i